Rekordmange ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er i beskæftigelse

17-04-2022

Tallene for lønmodtagerbeskæftigelsen i 2021 er nu opgjort, og de viser, at særlig ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er kommet i beskæftigelse.

Tallene for lønmodtagerbeskæftigelsen i 2021 er nu opgjort, og de viser, at særlig ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er kommet i beskæftigelse.

I de seneste år er langt flere kommet ud på arbejdsmarkedet. Og hvis man zoomer ind på tallene, er fremgangen særlig markant blandt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

Mens 44,5 procent af de ikke-vestlige indvandrere og efterkommere var i lønmodtagerbeskæftigelse i 1. kvartal 2015, er tallet steget til 60,2 procent i 4. kvartal 2021. Det er den højeste beskæftigelsesfrekvens målt for ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i de seneste 11 år, hvor opgørelsen er blevet lavet.

Stigningen blandt ikke-vestlige fra 1. kvartal 2015 til 4. kvartal 2021 er større end den stigning i beskæftigelse, der er sket blandt personer med dansk oprindelse eller personer med vestlig oprindelse i samme periode. Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har dog fortsat en lavere beskæftigelsesgrad.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye:

”Lige nu bruger jeg naturligvis meget af min tid på at sikre en god modtagelse af fordrevne fra Ukraine. Det giver sig selv, når vi står midt i Europas største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

Men jeg glemmer selvfølgelig ikke de integrationsudfordringer, vi allerede havde.

Og den gode nyhed er, at det går langsomt fremad. Flere indvandrere kommer i arbejde.

Jeg er derfor en glad integrationsminister.”

Læs talnyhed (nyt vindue åbner)